Min IKEA-favorit: Expedit!

Min absoluta IKEA-favorit är utan tvekan hyllan Expedit, i storleken 79*79 cm:

Expedit från IKEA

Det är den perfekta hyllan, enkel men snygg, och med många kombinationsmöjligheter. Den är perfekt om du liksom jag har snedtak, då kan det vara trixigt att få plats med en fullstor bokhylla, och det kan vara svårt att möblera på mer än ett sätt. Men med ett antal av dessa hyllor kan du variera efter behov, t.ex. så här...

Mina Expedit-hyllor

...eller så här:

Mina Expedit-hyllor

Eller kanske tre på höjden om du istället har högt i tak men dåligt med golvyta? Eller varför inte kombinera hyllor i olika färger, kanske svart och vitt i ett härligt schackrutigt mönster? Möjligheterna är näst intill oändliga, och dessutom är dessa små hyllor betydligt lättare att hantera när du ska flytta eller möblera om.
Genom att köpa flera små Expedit istället för en stor kan du dessutom få mer utrymme för pengarna; en Expedit 79*149 cm kostar 599:- medan två mindre bara blir att kosta drygt 400:-, men kommer att se ut nästan exakt som den högre hyllan om du ställer dem ovanpå varandra!

Som vanligt har IKEA också diverse olika lådor och insatser som passar till Expedit-serien, men jag tycker nog det blir allra snyggast om du istället fyller dem med dina favoritböcker! ;-)



I Aftonbladets bilaga "Härligt hemma" nr 10/11 finns ett tips om hur du enkelt gör en egen "kubhylla", vilket jag tänker mig skulle kunna bli en liten, personlig variant av Expedithyllan. Använd ett antal trälådor, t.ex. IKEAs Pränt:

Trälådan Pränt från IKEA

Måla dessa i valfri färg, limma ihop lådorna två och två med kontaktlim och låt torka. Limma sedan ihop modulerna i den formation du önskar, eller montera på vägg.



Proppen

Ljusstake i form av en keramisk elpropp modell större - coolt! :-)

Ljusstaken Proppen
Design: August Sörenson

Var? Vit Design
Pris? 695:-

Shabby chic light

Jag tycker shabby chic-stilen är snygg, men den skulle inte passa i större delen av min lägenhet. I sovrumsfönstret passar den dock utmärkt, där ser det ut såhär:



Det mörka som skymtar i mitten, framför O och V, är dessa fina stenar:

Drömmar, kärlek och harmoni

IKEAs badrumsskåp Fullen

I Hyresgästföreningens medlemstidning Hem&Hyra hittade jag en artikel om badrumsskåp och föll - föga förvånande, hrm... ;-) - för ett skåp från IKEA, nämligen Fullen - enkelt, snyggt och billigt!


Fullen underskåp

Tycker du att skåpet ser lite tråkigt och intetsägande ut? Gör som tjejen bakom MakeupMyLack och pimpa det med vinyl i någon rolig färg! Såhär snyggt kan det bli då:

Fullen pimat

Skåpet är litet och nätt men erbjuder gott om plats för det nödvändigaste. Det är egentligen avsett för vägghängda handfat, dvs. utan rör som går ner i golvet, men med en sticksåg så går det enkelt att modifiera för att passa även med rör. Kan också bjuda på ett litet extra tips: de medföljande små plastpluttarna som ska fungera som dörrstoppar är väldigt sköra och går lätt sönder. Men ingen fara på taket: de medföljande beslagen som är tänkta att användas om man vill fästa skåpet i väggen fungerar minst lika bra! (Du behöver bara använda det ena.) Hela tanken med ett fristående skåp var ju, iallafall för mig, att slippa göra några hål i väggen och riskera att skada fuktspärren. Och om golvet är lite ojämnt är inte det heller några problem, för du kan enkelt justera höjden på benen genom att skruva på dem.

Såhär ser mitt skåp ut, efter ovan nämnda modifikationer:

Fullen från IKEA

IKEAs fåtölj Poäng

Måste tipsa om IKEAs otroligt sköna fåtölj Poäng:

IKEAs fåtölj Poäng
Finns i ett flertal olika färger med pris från f.n. 295:-

OBH Nordicas Chilli-serie

Gillar verkligen OBH Nordicas serie med metallicröda köksapparater:

Köksapparater från OBH Nordica

Hittills har jag samlat på mig microvågsugnen, brödrosten och blendern. Såhär snyggt såg det ut i min förra lägenhet när jag målat svart på väggen bakom och piffat upp bänkskivan med en bit golvmatta:




Hade även turen att hitta en taklampa med samma metallicröda färg:

Metallicröd taklampa

Om man har kakel i köket skulle man eventuellt kunna dekorera det med svart och metallicröd kakeldekor, för att matcha ytterligare. Någon som vet om det finns kakeldekor med metallic-effekt? Eller rent av kakel i metallicfärger?

Kul presenter till den som älskar väskor

Hittade denna lilla söta sak på Favoritsaker.se:

Ett gulligt litet tillbehör till favoritmuggen :)

Du hänger den på kanten av koppen, perfekt för tepåsen, lilla kakan eller vad du nu föredrar till fikat! Faktiskt ganska funktionell, och framför allt en rolig present till den som älskar väskor! :)

Pris? 25:-



Eller varför inte en liten väska att förvara mobilen i när du har den på laddning? Istället för att lägga mobilen på golvet och riskera att trampa på den, lägger du den helt enkelt i västan och hänger väskan över laddaren. Jättesmart!

Att förvara mobilen i under laddning

Pris? 69:-


Badrum med tattoo-tema

Jag har tipsat tidigare om inredning med tattoo-tema, men nu har jag hittat ännu mer så här kommer en badrums-special!
Jotex har en serie som heter INK LOVE som innehåller bland annat:

DUSCHDRAPERI...

Duschdraperi Ink Love

...och matchande BADLAKAN OCH HANDDUKAR:

Badlakan Ink LoveHanddukar Ink Love

I serien finns även en badrumsmatta, om än inte lika snygg som resten av sakerna:

Badrumsmatta Ink Love

Hårspännen, läppstift och annat smått och gott förvarar du självklart i dessa snygga ASKAR från Favoritsaker.se:

Askar Tattoo

Som pricken över i:et dekorerar du sedan badrummet med denna KAKELDEKOR som jag tipsade om tidigare:


Voilá - nu har du ett äkta rock n´roll-badrum! ;-)

Rosa kök

Jag har tidigare bloggat om rosa vitvaror, bl.a. det här kylskåpet och diskmaskinen från Smeg:



Surfade runt på lite inredningbloggar och på dahlarna hittade jag bilder på flera kök i olika nyanser av rosa.
Denna var nog min favorit, jag gillar kombinationen grått och rosa, speciellt "tuggummirosa" är en väldigt härlig nyans:

Rosa och grått kök

Gissa om dessa köksmaskiner skulle göra sig bra där?!? <3

Diverse rosa köksmaskiner
(Har man lite fantasi så kan man enkelt piffa upp de maskiner man redan har istället för att köpa nytt, kolla här för inspiration!)


För den som vill ha något lite vuxnare och mer exklusivt, kanske detta kök med en lekfull touch av cerise kan vara något?

Ett till rosa kök

Galej värmeljushållare från IKEA

Galej värmeljushållare är en både billig och snygg ljuslykta med många användningsmöjligheter. Använd den som den är, sätt i färgade ljus eller dekorera själv med t.ex. decoupage.

Galj värmeljushållare från IKEA
Såhär snyggt blev det här hemma:




Och om du trodde att tavellister endast var till för att ställa tavlor på, så tänk om, Galej ljuslykta ryms perfekt!

Galej på tavellist

Pris? 9:- för 4 st


IKEA - byrån Rast, före och efter

Före:

Byrån Rast från IKEA

Efter:

Byrån rast från IKEA, målad

Behandlad med Osmo hårdvaxolja. Se så fint den gör sig mot trägolvet! :-)

Finns att köpa på IKEA , pris f.n. 199:-


RSS 2.0