Ett anfall av huslighet...

Japp, that´s right, jag överumplades av ett anfall av huslighet idag och har bland annat utfört den mest avskydda sysslan av alla - städat toaletten. >< Men, vad gör det på en blogg om favoritsaker?? Jo, det är ju så skönt när det är gjort! Nu kan man äntligen se sin bild i spegeln utan att misstänka vuxen-acne (som vid närmare kontroll visar sig vara tandkrämsstänk på spegeln...), handfatet blänker och badkaret likaså. För att inte tala om själva toaletten, den ser ju riktigt inbjudande ut! *S*
Några saker är helt oumbärliga när man ska städa: microfiber-dukar, Jif skur-creme, kökssvampar och handskar - gärna i någon kul färg!  Och musik - man kan inte städa utan musik! :)

Så, dagens favoritsak: känslan av duktighet som infinner sig efter att man äntligen gjort det där som man dragit ut på alldeles för länge... :)


K-brunns-matta

Hur många av er har inte trampat på en K-brunn samtidigt som ni sagt, eller tänkt, namnet på den ni var kär i? För det vet ju alla att det ger tur i kärlek... ;)  Nu kan ni vara lite nostalgiska - och samtidigt säkra kärleksturen ;) - med en egen matta i form av ett K-brunnslock:

image43


Var? Russinnet
Pris? 695:-

Shopping!

Shopping är definitivt en av mina favoritsysselsättningar, och det har blivit en del av den varan den här veckan. Har bland annat köpt
* ett par jeans på JC. Tycker dom har så bra service där (iaf på JC i Kupolen Borlänge) så jag går alltid dit när jag ska köpa jeans. Det är så smidigt, man talar bara om ungefär vad man vill ha, sedan letar dom tills man hittat ett par man gillar. :)
* en huvtröja med dragkedja fram - ett måste om man fixar tuppkammen innan man sätter på sig tröjan ;)
* flera par strumpor med diverse roliga och söta motiv, bl.a. diverse rått-motiv :)
* två parfymer, "So...? Superstar" och "So...? Sinful"
* två stycken ljuslyktor med döskallar
* 4 st Coca Cola-glas
* en rått-bädd
till min gamla skruttråtta ♥ Tidus ♥

Och till påsk: ägg-ljus från Lagerhaus!

image38

Ny frisyr och spontana komplimanger

Var och klippte mig igår, på Salong Klipper. Såhär blev resultatet:


image42


Skaffade egentligen den här frisyren redan förra gången jag klippte mig, i januari, nu var jag bara dit för att putsa till den lite. Jag är jättenöjd, trivs toppenbra i kort hår och tuppkam! :)

Var ut och shoppade idag och såg en tjej med liknande frisyr, fast hennes tuppkam var färgad röd och var lite längre och "fluffigare". Kollade in hennes frisyr och tyckte den va jättesnygg men sa inget - man är ju svensk och lagom och tråkig, så ge okända människor komplimanger, det gör man ju bara inte... Men - hon kom fram till mig inne i affären sedan och - berömde min frisyr, sa att hon tyckte den va så fin! Berättade att jag tänkt precis detsamma om henne. :) Hon både klippte och färgade själv - vad jag är avundsjuk! Ångrar att jag inte frågade om hon kanske kunde tänka sig att fixa mitt hår i framtiden också! ;) Fast jag är jättenöjd med min nuvarande frisör, den enda invändningen jag har är att det är lite krångligt att ta sig dit sedan hon flyttade salongen. Men det är det värt, hon vet precis hur jag vill ha det - till och med bättre än jag själv vet! ;)

Så, dagens två favoritsaker är: min nya frisyr och spontana komplimanger! :)

Chokladmassage!

Idag har jag varit på Chokladspa och fått chokladmassage - visst låter det härligt? Och det var det också, värt varenda krona av priset! Det är en upplevelse alla borde unna sig såhär efter vinter och kyla - det är så skönt när den varma, chokladdoftande oljan ringlas över kroppen!
En timme blev jag insmord och knådad över hela kroppen, och nu sitter jag här och doftar chokladpralin hela jag. :)
Det kostade 650:- men det var det värt, som sagt. Man måste unna sig lite lyx i vardagen! :)

Det finns en hel del andra behandlingar man kan välja också, alla med en touch av choklad. Nästa gång kanske jag ska unna mig den riktiga lyxvarianten, för 1200 kronor... ? *drömmer*

Udda badrumsinredning

OBS! Känner du dig en aning pryd eller känslig idag, kanske du inte ska läsa detta inlägg då det kommer innehålla bilder på ekivok badrumsinredning. :)


Hittade en sida med diverse minst sagt udda badrumsinredning. Eller vad sägs om detta?


Schysst handfat! :)

image40

Vad kan väl vara mer romantiskt än ett gemensamt toalettbesök?
Tja, det mesta förmodligen....! :D

image41

Inred interaktivt i liten skala med Cult Designs lekhörna :)

I Cult Design´s lekhörna kan du plocka ihop dina favoriter i kubserien. I serien ingår värmeljusstakar, diskmedelsflaska, salt- och pepparkar m.m. i olika färger och storlekar. Pröva dig fram vilken kombination som passar dig bäst!

Såhär blev min bricka med grejer till diskbänken:
image39


Egentligen är det synd att flaskan har texten "diskmedel", annars skulle denna kombination kunna passa fint i badrummet också, skulle passa bra med det marina motivet i form av snäckorna på ljusstakarna.

Inred interaktivt med BoLive

Fick av en kompis tips om en tjänst liknande den Åhléns erbjuder - fast ännu bättre! Med Bolias tjänst BoLive kan du rita in planlösningen för dina egna rum, och sedan pröva att möblera dem på datorn. Du kan också registrera dig som användare och kan då spara dina rum. Man behöver inte ladda ner något program, BoLive använder sig av Flash.

Såhär blev mitt vardagsrum att se ut:

image37

En aning vint och skevt kanske, men hey!, det är mitt första försök! :)
Antagligen är det också en hel massa funktioner som jag inte kommit underfund med ännu, men det kommer väl med tiden. :)

Inred interaktivt med Åhléns

På en av de inredningsbloggar jag följer, ROOM and serve, hittade jag ett tips om att Åhléns har en funktion där man kan inreda en lägenhet direkt på datorn. Du får ett färdigt rum och sedan kan du välja att inreda det med olika grejer som finns i Åhléns sortiment. Det var väldigt enkelt, och inte spelade det någon roll att man har en seg dator heller. Testa själv! Än så länge finns rummen vardagsrum och sovrum tillgängliga för inredning, men det kanske kommer fler?

Såhär blev mina rum:
image36


OBS! Känner du till var det finns fler liknande tjänster så tipsa mig gärna! :)

Björnfäll i gummi...

Har du 45 000:- som du inte vet vad du ska göra med? Du kan till exempel köpa en björnfäll i gummi... (!?) från PID... Finns också i vitt och brunt om man föredrar det...

image35

Vem köper något sådant här?! Och för det priset?? Gummifetischister? Extrema djurvänner? För en positiv sak är ju iallafall att ingen stackars björn har fått sätta livet till för den här fällen...
Tyckte ändå att det var en kul grej som jag bara måste dela med mig av. :)

Design: Eelko Moorer

Lovestory :)

image34

Visst låter det gulligt? :)

Det handlar om en varghona vars tidigare partner tjuvsköts i vintras. Nu har hon tydligen hittat en ny hanne. I love happy endings! :)
Läs artikeln här.

Rosa!

Måste bara dela med mig av dessa fantastiska soffor i form av baksätet på en bil - rosa, dessutom!

image33

Finns på Twilightstore.

Varm choklad med grädde

image32

Än är inte våren här, så ännu kan man med gott samvete unna sig en värmande kopp varm choklad med vispad grädde - mums! :)

En kopp choklad med grädde är så mycket mer än just en kopp choklad med grädde; det är en smakupplevelse, en fröjd för ögat, en värmekälla. Att fika är också ett jättetrevligt sätt att umgås.
För att upplevelsen ska bli ultimat ska chokladen serveras i en vacker kopp - även ögat vill ha sitt!

Marimekko

Det verkar som om jag har underskattat Marimekko - de här grejerna är ju jättesöta!

image30

image31

Designer: Miina Äkkijyrkkä

Tema: Vitvaror i 50-talsstil

Gillar du 50-tals-stilen? Då har Smeg vitvarorna för dig!
De finns i en massa andra färger också, men jag valde att visa min favorit. :)

Diskmaskin:

image27

Kylskåp:

image28

För den trångbodda - tvättmaskin med ho:


image29

Tema: motorentusiast

Eftersom jag inte har tillgång till Photoshop eller annat bra program att fixa kollage i så får det bli så här, ha överseende.


image22

Soffa i form av ett baksäte. Twilightstore

image23

Pall klädd med bilbälten (!) - kanske en schysst fotpall till soffan ovan? Wilma & friends

image24

Soffbord av en V8-motor. Twilightstore

image25

För förvaring: gummikorg gjord av gamla återvunna bildäck - miljövänligt och funktionellt! Wilma & friends

image26

Koll på tiden med klocka i form av ett bildäck. Clas Ohlson

Absolut-glas

Läste i Sköna Hem att Absolut Vodka låtit en designer skapa en kollektion glas för deras marknadsföring. Resultatet blev mycket snyggt, eller vad sägs?

image19


image20

Design: Konstantin Grcic

RSS 2.0